Vyjadrujeme podporu a solidaritu Nadácii Milana Šimečku

Poznáme prácu Nadácie Milana Šimečku v oblasti vzdelávania a veľmi si ju vážime. Nadácia vytvorila pre školy viacero užitočných metodických príručiek a poskytla vzdelávanie mnohým učiteľkám a učiteľom ako aj žiačkam a žiakom najmä v témach rozmanitosti, holokaustu, predsudkov a diskriminácie. Dlhodobo podporuje školy v zavádzaní inkluzívneho vzdelávania.

Teraz Nadácia Milana Šimečku čelí nepodloženým a neprijateľným útokom zo strany niektorých vládnych predstaviteľov. Ministerka kultúry či premiér nadáciu obviňujú z prepojenia na predsedu opozičnej strany Progresívne Slovensko a spochybňujú jej financovanie z Fondu na podporu umenia. Tieto obvinenia a útoky sa nezakladajú na žiadnych dôkazoch a faktoch.

Aktivity nadácie si zaslúžia rešpekt a uznanie a nie útoky a spochybňovanie. Pomáhajú budovať kvalitnejšie a inkluzívnejšie vzdelávanie v našich školách a účinne dopĺňajú či v mnohom dokonca nahrádzajú činnosť štátnych a verejných inštitúcií.

Preto týmto Nadácii Milana Šimečku vyjadrujeme našu podporu a solidaritu. Zároveň sme pripravení poskytnúť nadácii akúkoľvek pomoc, akú bude potrebovať a aká bude v našich silách a možnostiach.

Pridaj komentár